ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația din regiune și agenda bilaterală au fost discutate de Maia Sandu cu ministrul de Externe al Spaniei

14:11 | 16.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ministrul pentru Afaceri Externe, UE și Cooperare al Regatului Spaniei, José Manuel Albares Bueno, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău. Discuția s-a axat pe situația de securitate din regiune, ca urmare a războiului din Ucraina, impactul acesteia asupra Moldovei și pe agenda bilaterală, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Ministrul spaniol de Externe a declarat că țara sa sprijină aspirația europeană a Republicii Moldova. Președinta Maia Sandu a spus că, în această perioadă grea, scopul autorităților este să asigure stabilitatea în țară și securitatea cetățenilor. Șefa statului a subliniat totodată că, pentru a-și putea realiza obiectivele de dezvoltare trasate, Moldova mizează inclusiv pe sprijin internațional. De asemenea, Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de Spania pentru refugiații din Ucraina și care urmează să ajungă în această săptămână la Chișinău.

Foto: Președinție

img22001988

img22001988

img22001988

img22001988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!