ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat fortificarea capacităților instituționale ale MAEIE

17:38 | 16.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi în ședință de guvern modificarea hotărârii cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ceea ce presupune suplinirea cu 10 posturi a Ministerului de Externe, decizie care nu presupune cheltuieli suplimentare în anul 2022, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Acest lucru va permite consolidarea eforturilor noastre pentru implementarea eficientă a principiilor 4D ale diplomației faptelor concrete: Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu. 

Noile alocări de personal vor contribui la fortificarea capacității ministerului de a asigura servicii consulare mai rapide și de calitate pentru concetățenii noștri precum și facilitarea interacțiunii cu diaspora. 

De asemenea, se dorește promovarea unei diplomații economice mai active, cu accent pe promovarea produselor fabricate în Moldova, identificarea noilor piețe de export, sporirea numărului de turiști și atragerea investițiilor pentru a crea locuri de muncă acasă, sigure și bine plătite, acesta fiind unul dintre obiectivele centrale de pe agenda politicii externe a țării noastre în anul 2022.

img22001998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!