ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat la telefon cu Secretarul General al ONU

11:13 | 18.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri-seară cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul evoluțiilor de securitate din regiune, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Secretarul General Guterres și-a exprimat solidaritatea și recunoștința pentru efortul autorităților în gestionarea fluxului înalt de refugiați veniți din Ucraina. Șefa statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de ONU pentru refugiații găzduiți de Republica Moldova. La fel, Președinta Sandu a menționat nevoia de asistență suplimentară din partea comunității internaționale pentru susținerea sistemului economic și social al țării noastre în condițiile actuale.

Secretarul General Gueterres a dat asigurări că Organizația Națiunilor Unite va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul.

 

img22002065

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!