ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

58 de cadre didactice din toată țara vor participa la Concursul „Pedagogul anului”

11:45 | 21.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat astăzi că organizează, în perioada 28 martie – 22 aprilie 2022, etapa republicană a Concursului „Pedagogul anului”. La concurs vor participa 58 de cadre didactice din toată țara, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, etapa republicană a concursului se va desfășura, în format online, în două faze. În prima fază, 28 martie-7 aprilie 2022, membrii Comisiei vor examina dosarele participanților la concurs și vor evalua pretendenții la proba orală „Inteligența profesională”, selectând candidații care vor accede la faza a doua. La cea de-a doua fază a concursului, în perioada 8 aprilie – 22 aprilie 2022, participanții vor susține următoarele probe: „Ora publică”, „Proba de ingeniozitate ad-hoc” și tema pentru acasă – discursul „În numele viitorului”.

Cele mai performante cadre didactice din sistemul de învățământ general vor fi premiate la categoriile: profesor, învățător, educator. Laureaților premiului I de la fiecare nominalizare li se va acorda trofeul „Pedagogul anului” și câte un premiu bănesc în valoare de 50 mii de lei. Deținătorii premiului II vor primi 25 mii de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării, iar premianților locului III li se va oferi câte un premiu în valoare de 15 mii de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării.

Foto: MEC

img22002112

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!