ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii capitalei vor fi amendați pentru aruncarea molozului în ghena de gunoi

10:36 | 24.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău a început campania de salubrizare de primăvară, în acest sens, ÎM Regia „Autosalubritate” face apel către locuitorii capitalei și gestionarii fondului locativ pentru a stoca separat deșeurile vegetale și cele din construcții, transmite MOLDPRES.

În contextul desfășurării Campaniei municipale de salubrizare „Curățenia generală de primăvară", Regia „Autosalubritate”a atenționat că toate deșeurile vegetale (frunze, crengi, iarbă uscată), trebuie depozitate obligatoriu, alături de platformele de acumulare a deșeurilor menajere. Ulterior, acestea vor fi evacuate de către ÎM „Servicii Locative".

Potrivit operatorului municipal de salubritate, depozitarea deșeurilor provenite din construcții, alături de platformă sau în containere este strict interzisă. Pentru a beneficia de servicii de evacuare a molozului rezultat în urma efectuării reparației în apartamente, persoanele respective trebuie să încheie contract cu Direcția generală locativ comunală și amenajare.

Pentru depozitarea neconformă a deșeurilor din construcții, pulbere de tencuială, spărturi de cărămidă și mortar, autoritățile sunt în drept să aplice amenzi contravenționale. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!