ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în Chișinău ar putea să coste 6 lei

13:02 | 25.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile capitalei vor solicita Consiliului Municipal Chișinău un tarif de șase lei pentru o călătorie cu troleibuzul sau autobuzul, transmite MOLDPRES.

Primăria a anunțat că susține “Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chișinău”, elaborată de Compania AO “Business Consulting Institute”, prin care se solicită o majorare de trei ori a prețului unei călătorii cu troleibuzul și de două ori a prețului călătoriei cu autobuzul. Noile tarife propuse au luat în calcul structura, metoda de calculare, modul de aprobare și aplicare a tarifelor pentru serviciile prestate de către operatorii de transport public care activează pe rutele din raza municipiului Chișinău.

Prețul unei călătorii va fi mai redus pentru cei care își procură abonament. Astfel, în cazul abonamentului pentru o lună, costul călătoriei se estimează la 3,9 lei, în cazul abonamentului pentru trei luni – 3,3 lei, iar dacă abonamentul este pentru jumătate de an, călătoria va costa 2,7 lei.

Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că municipalitatea Chișinău planifică să extindă lista beneficiarilor de călătorii gratuite. Dacă până în prezent circulau gratuit copiii până la șapte ani, se propune să fie scutiți de taxă și elevii din clasele primare. Autoritățile estimează că este vorba de circa 40 de mii de beneficiari – elevi în clasele I-IV-a, care vor putea circula gratuit pe toată perioada anului școlar. Gratuit vor circula și pensionarii.

img22002284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!