ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 676 mln de lei au fost încasate de Serviciul Vamal în ultima săptămână

09:55 | 28.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. În perioada 21-27 martie, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la circa 676,9 milioane de lei, cu peste 23,7 % mai mult față de suma planificată, comunică MOLDPRES.

Potrivit SV, în perioada de referință persoanele fizice au introdus în țară bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 12,8 milioane lei, ceea ce reprezintă 1,9 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 6,6 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,6 % față de încasările din intervalul corespunzător al anului trecut. Banii colectați sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

De asemenea, în perioada 21-27 martie, au fost perfectate 10 264 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 189 447 de traversări.

img22002317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!