ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-directorul SIS a fost reținut pentru 72 de ore

11:16 | 30.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei de ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la patru imobile și un automobil, în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în care este vizat un ex-director al Serviciului de Informații și Securitate. În urma descinderilor, fostul șef de la SIS a fost reținut pentru 72 de ore fiind plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, ex-directorul SIS este bănuit că, în perioada 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau al persoanelor de încredere.

În urma perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente, un telefon mobil și un iPod, care urmează a fi examinate.

Fostul șef SIS a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Acesta a dat declarații referitor la circumstanțele cazului și a fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!