ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administratorul unei școli auto și doi funcționari au fost reținuți de CNA

13:35 | 30.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Doi funcționari de la Dispensarul Municipal Dermato-venerologic din Chișinău și administratorul unei școli auto au fost reținuți de CNA și procurori, în cadrul mai multor dosare pentru corupere pasivă și trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, aceștia ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilitau procedura de admitere la comisia medicală pentru obținerea permisului de conducere, eludând procedura legală și pretinzând de la candidați bani.

Astfel, administratorul școlii auto, în complicitate cu mai mulți angajați ai Dispensarului, ar fi pretins și primit sistematic sume de bani ce variau între 200 și 1 000 de lei, pentru a determina membrii comisiei de examinare să accepte persoanele la examenul medical în lipsa certificatelor necesare.

În prezent, ofițerii CNA și procurorii cercetează zeci de episoade de corupție și trafic de influență, conexate într-o procedură comună. Pentru a fortifica probatoriul, în această dimineață, s-au desfășurat 37 de percheziții domiciliare și la birourile de serviciu ale mai multor figuranți pe dosar, inclusiv la Dispensarul Municipal Dermato-venerologic, la ASP și la persoane fizice.

Dacă vor fi găsiți vinovați de corupere pasivă și trafic de influență, cei trei riscă până la 7 ani de detenție.

img22002387

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!