ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a operat modificări în legislație ce vizează administrarea rezervelor de stat

12:18 | 31.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Deputații au aprobat astăzi proiectul de modificare a unor acte normative în vederea asigurării unui cadru normativ uniform și unitar în domeniul rezervelor de stat și de mobilizare, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede operarea modificărilor în mai multe acte legislative, precum Legea cu privire la rechizițiile de bunuri și prestări de servicii în interes public, Legea privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, Legea cu privire la secretul de stat, pentru aducerea acestora în concordanță cu prevederile Legii cu privire la rezervele de stat și de mobilizare.

Astfel, au fost revizuite o serie de noțiuni și termeni care și-au pierdut actualitatea, în mod special a fost expusă într-o redacție nouă noțiunea de rezerve materiale de stat, prin delimitarea rezervelor de stat și a celor de mobilizare, în funcție de scopul și destinația acestora.

De asemenea, noua lege propune delimitarea clară a informațiilor, din domeniul rezervelor de stat și de mobilizare, care necesită a fi secretizate.

Totodată, se propune includerea deciziilor emise de Agenția Rezerve Materiale în lista documentelor executorii, ceea ce va permite sesizarea executorilor judecătorești și aplicarea restricțiilor pe bunurile și mijloacele bănești ale operatorilor economici care au admis consumul neautorizat al rezervelor de stat și de mobilizare sau au stocat bunurile într-o cantitate mai mică decât cea stabilită.

Foto: Parlament

img22002429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!