ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot neconform de căpșune a fost retras din comerț

14:47 | 31.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor /ANSA/ au depistat un lot de căpșune de import cu limita maximă admisibilă a reziduului de pesticid Acetamiprid depășită, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSA, s-a interzis comercializarea lotului neconform și s-a dispus retragerea din comerț.

Odată cu apariția noilor fructe și legume de sezon, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor își intensifică controalele în baza Programului de monitorizare și supraveghere aprobat pentru anul 2022.

Consumatorii sunt îndemnați să procure produse alimentare din locuri autorizate/înregistrate oficial. Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume: rapoarte de încercări efectuate de un laborator acreditat sau certificatul de inofensivitate, pe care, la solicitare, să le prezinte consumatorului.

Foto: ANSA

img22002443

img22002443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!