ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a început înscrierea copiilor în clasa întâi

10:13 | 01.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău a început procesul de înscriere a copiilor în clasa întâi, transmite MOLDPRES.

Direcția generală educație, tineret și sport informează că începând cu 01 aprilie 2022 părinții pot depune actele on-line pentru înscrierea copiilor în clasa I-a pe platforma: https://escoala.chisinau.md/. Astfel, părinții pot depune actele on-line pentru înscrierea copiilor în clasa I, care se va desfășura în două etape.

Prima etapă va fi realizată în perioada 01 aprilie – 10 iunie, când va avea loc depunerea și completarea cererilor și a actelor de înscriere a copiilor în clasa I, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar, în instituția de învățământ din districtul școlar.

Etapa a doua va fi organizată în perioada 14 iunie – 29 august, în cadrul căreia va avea loc depunerea și completarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar, care n-au reușit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte școlare, pe locurile rămase libere. Instituțiile de învățământ cu clase de profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu DGETS.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată public la 30 august.

Foto: unica.md

img22002467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!