ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a început indexarea pensiilor

10:22 | 01.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Muncii și Protecției Sociale începe indexarea pensiilor și a unor prestații sociale, transmite MOLDPRES.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a anunțat că începând cu data de 1 aprilie, pensiile și unele prestații sociale se indexează cu coeficientul 13,94%, iar pensia minimă pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare va fi de 2278,80 lei.

Potrivit oficialului, procesul de indexare și majorare a pensiilor este efectuat de către Casa Națională de Asigurări Sociale din oficiu, fără depunerea cererilor de către cetățeni.

De asemenea, în contextul majorării pensiei minime sunt recalculate și alocațiile sociale de stat de care beneficiază unele categorii de persoane. Indexarea este prevăzută pentru pensiile pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaș, pensiile pentru vechime în muncă; pensiile funcționarilor publici, colaboratorilor vamali, judecătorilor; dar și pentru plățile periodice/lunare capitalizate și indemnizațiile de dizabilitate.

img22002468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!