ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a 11-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE va avea loc la Strasbourg

17:08 | 05.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Cea de-a 11-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană va avea loc în zilele de 6-7 aprilie, la Strasbourg, comunică MOLDPRES.

Din Delegația Parlamentului Republicii Moldova vor face parte copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM–UE, vicespeakerul Mihail Popșoi; vicepreședinții Comitetului Doina Gherman, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, și Vasile Bolea, vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități; membrii Comitetului Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, și Dan Perciun, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Reuniunea se va desfășura cu participarea Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) și a Subcomisiei pentru securitate și apărare ale Parlamentului European.

Principalul subiect de pe agenda reuniunii ține de provocările de securitate regională pentru Republica Moldova în contextul invaziei rusești în Ucraina și al crizei umanitare. De asemenea, vor fi abordate asistența macrofinanciară a UE și implementarea Planului de redresare economică post-COVID-19 pentru Moldova, dar și securitatea energetică în țara noastră în contextul situației din Ucraina.

Un alt subiect important din program este continuarea integrării europene a Republicii Moldova. Totodată, urmează a fi prezentată o inițiativă privind aprofundarea cooperării parlamentare structurale pe teme de interes reciproc.

img22002587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!