ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea cu privire la publicitate a fost publicată în Monitorul Oficial

09:06 | 08.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea cu privire la publicitate au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

În document este concretizat și ajustat obiectul reglementărilor în domeniu — relațiile ce apar între furnizorii, producătorii, distribuitorii, difuzorii și consumatorii de publicitate.

Este instituit dreptul difuzorilor de publicitate de a solicita distribuitorului asumarea răspunderii privind mesajul publicitar. Sunt completate și concretizate reglementările speciale cu referire la difuzarea publicității prin intermediul paginilor web și este eliminată limita spațiului din publicațiile periodice private, rezervat publicității comerciale.

O nouă reglementare este cea privind difuzarea publicității politice în perioada extraelectorală. Iar sintagma ”publicitate socială” se propune a fi înlocuită cu sintagma ”mesaj de interes public”. Este reglementată publicitatea comercială, cea interioară și exterioară (outdoor). De asemenea, se reglementează controlul de stat și sancțiunile în domeniul publicității.

Prezenta lege intră în vigoare după expirarea termenului de 9 luni de la data publicării în Monitorul Oficial și tot atunci se abrogă Legea nr. 1227/1997 cu privire la publicitate. De asemenea, în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va aproba reglementări privind structura, modul de constituire, organizare și funcționare a Consiliului privind mesajele de interes public. În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, autoritățile de resort vor prezenta Guvernului propuneri privind aducerea în concordanţă a legislaţiei în vigoare cu prezenta lege; vor aduce în concordanţă cu prezenta lege propriile acte normative.

Sursa: monitorul.gov.md

img22002679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!