ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul Galben de înghețuri a fost completat cu avertizare de vânt puternic

14:20 | 12.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a completat Codul Galben de îngheţuri, anunţat pentru 12-13 aprilie, cu o avertizare de vânt puternic, valabilă în același interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de miercuri, 13 aprilie, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

De asemenea, specialiștii SHS susțin că în orele nocturne și ale dimineții, pe 12-13 aprilie, se prevăd înghețuri până la minus 2 grade Celsius.

Înghețurile prognozate nu vor afecta semnificativ valorile termice din timpul zilei. Astfel, mâine, mercurul termometrelor, în diferite zone ale ţării, va oscila între 11-16 grade Celsius. În mod obișnuit, mai cald va fi în sud şi cu 2-3 grade mai frig, în nord. În perioada de referinţă, precipitaţii se prevăd izolat, în raioanele de centru şi sud.

Foto simbol 

img22002780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!