ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a demarat procedura-test de validare automată a declarațiilor în detaliu

09:55 | 13.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că, în perioada 13-30 aprilie, se inițiază testarea procedurii de validare automată a declarațiilor vamale în detaliu. Aceasta este o operațiune mecanică a sistemului informațional vamal prin care declarația vamală se validează informatic, fără intervenția directă a funcționarului vamal, transmite MOLDPRES.

Introducerea procedurii de validare automată va permite continuarea modernizării procedurilor vamale prin ajustarea acestora la standardele europene de control vamal informațional, prin optimizarea timpilor de vămuire, facilitatea exporturilor și reducerea intervenției directe a funcționarului vamal, indică instituția.

"Declarațiile vamale în detaliu selectate pe culoarul verde de control vamal vor fi validate automat de către SIIV "ASYCUDA World”, fără intervenția directă a funcționarului vamal, în decurs de cel mult 20 min. din momentul recepției acestora", conform Serviciului Vamal.

În perioada de testare, participanții la proces vor avea ocazia să intervină cu propuneri și recomandări de ajustare și îmbunătățire a mecanismului de validare automată a declarațiilor vamale  și pentru alte regimuri vamale.

Foto: Serviciul Vamal

img22002807

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!