ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chestionarul de aderare a R. Moldova la UE va fi completat într-o lună

12:16 | 13.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Chestionarul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va fi completat în decurs de o lună, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat astăzi într-o conferință de presă că oferirea de către Uniunea Europeană a chestionarului de aderare reprezintă o confirmare a faptului că Republica Moldova este un stat cu un sistem democratic funcțional. “Am primit un set de 369 de întrebări referitoare la funcționarea sistemului politic existent în Republica Moldova. Cel de-al doilea set va veni în curând la Chișinău și va conține întrebări referitoare la implementarea acquis-ului comunitar. Cele două chestionare reprezintă o radiografie a întregului sistem existent în Republica Moldova. Faptul că Uniunea Europeană a oferit acest chestionar de aderare este o confirmare a faptului că Republica Moldova este un stat cu un sistem democratic funcțional”, a declarat vicepremierul.

Potrivit oficialului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost constituite grupuri de lucru care vor oferi într-un limbaj clar și concis răspunsurile la întrebări. “Am constituit mai multe grupuri de lucru care vor răspunde la întrebări. Răspunsurile vor trece mai multe filtre pentru a obține limbajul setat cu care sunt obișnuiți oficialii instituțiilor de la Bruxelles”, a precizat ministrul.

În același timp, vicepremierul Popescu a menționat că răspunsul la chestionar va fi trimis Comisiei Europene la mijlocul lunii mai, pentru ca, după summit-ul Consiliului European din luna iunie, să fie obținut un răspuns.

img22002812

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!