ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidații la funcția de procuror-șef vor fi selectați în baza unor criterii mai riguroase

14:39 | 13.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Candidații la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate vor trebui să întrunească criteriile necesare de competență profesională și managerială. Raportul pentru lectura a doua a unui proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Documentul are scopul de a clarifica unele proceduri de preselecție și selecție a candidaților la funcția de procuror al procuraturilor specializate, pentru asigurarea unor proceduri mai transparente. Totodată, la elaborarea proiectului s-a ținut cont de opiniile și recomandările înaintate de Fondul Monetar Internațional.

De asemenea, au fost propuse modificări legislative, care stabilesc în mod explicit că Consiliul Superior al Procurorilor va selecta candidatul pentru funcția de procuror-șef al procuraturii specializate din rândul candidaților, care au trecut testul de eligibilitate la etapa de preselecție.

Documentul mai propune ca faza de preselecție a candidaților constă din două etape – verificarea primară a eligibilității candidaților care și-au manifestat interesul de a participa la concurs, precum și intervievarea și evaluarea candidaților rămași.

Foto: Parlament

img22002819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!