ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Tilman Kuban, membru al Bundestagului german

18:59 | 13.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian s-a întâlnit astăzi cu Tilman Kuban, membru al Bundestagului și cu Matthias Miller, membru al Landtagului Baden-Württemberg din Republica Federală Germania, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, fiind însoțiți de Katja Plate, Director al Fundației Konrad Adenauer pentru România și Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În procesul de discuții au fost abordate aspecte ce țin de dosarul transnistrean, dinamica dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, cele mai actuale probleme de pe agendă și viziunea autorităților Republicii Moldova privind soluționarea acestora.

De asemenea, mențiuni s-au făcut la situația regională dificilă în contextul războiului din Ucraina și a fluxului de refugiați ce tranzitează sau rămân pe teritoriul Republicii Moldova, fiind enunțate măsurile de asistență acordate acestora și eforturile de menținere a securității regionale, întreprinse de către autoritățile naționale în comun cu partenerii internaționali.

Au fost apreciate relațiile excelente de cooperare moldo-germană în diverse sfere de interes comun și exprimate sincere mulțumiri pentru suportul multiaspectual oferit Republicii Moldova de către Republica Federală Germania.

Foto: Biroul de reintegrare

img22002836

img22002836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!