ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va compensa parțial costul motorinei pentru producătorii agricoli

16:26 | 14.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vor fi alocate resurse financiare pentru compensarea parțială a accizelor la motorină, utilizată de producătorii agricoli. Un proiect de lege, care prevede acest mecanism, a fost adoptat astăzi de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește modul de acordare a mijloacelor financiare destinate compensării parțiale a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli pentru realizarea lucrărilor, în anul curent.

În acest an, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 1,75 miliarde de lei. 200 de milioane de lei vor fi distribuite, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură pentru compensarea parțială a accizelor la motorină utilizată de producătorii agricoli.

Foto: agro.basf.ro

img22002877

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!