ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va finanța proiecte în sprijinul comunităților gazdă și refugiaților din Ucraina

09:15 | 15.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova)  invită organizațiile neguvernamentale să depună propuneri de proiecte pentru implementarea inițiativelor locale de susținere a comunităților gazdă și a refugiaților din Ucraina în Republica Moldova. Fondurile sunt puse la dispoziție de către Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, iar conceptele pot fi depuse până la 22 aprilie, transmite MOLDPRES.

Sprijinul german va acoperi cele patru regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova - Nord, Centru, Sud, UTA Găgăuzia - și municipiul Chișinău. Scopul este de a răspunde nevoilor acute ale persoanelor afectate de criză, precum și de a spori capacitățile instituționale ale autorităților publice și/sau ale organizațiilor neguvernamentale pentru a face față situațiilor de urgență și de criză actuale și viitoare.

Inițiativa se va concentra pe oferirea unei serii de răspunsuri aliniate la trei obiective generale. Acestea prevăd acordarea asistenței imediate de urgență și cu caracter critic din punct de vedere a timpului și asigurarea accesului la serviciile esențiale de bază; sporirea capacității de pregătire pentru situații de urgență și de redresare rezilientă la nivel regional și/sau comunitar; sporirea coeziunii sociale în rândul refugiaților și al membrilor comunităților gazdă, și integrarea socială și economică, inclusiv a femeilor și a altor grupuri vulnerabile.

Durata preconizată a programului, ce urmează a fi realizat prin proiectul GIZ "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", este până în septembrie 2022.

Suma minimă acordată este 25.000 de euro (echivalentul în lei), iar suma maximă - 100.000 de euro. Vor fi luate în considerare şi propuneri cu sume mai mici, cu condiția disponibilității de alăturare unui consorțiu cu alte organizații.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!