ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul de susținere a inovațiilor digitale a fost publicat în Monitorul Oficial

09:12 | 22.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial din 20 aprilie a publicat decizia Guvernului de susținere a inovațiilor digitale şi startup-urilor. Potrivit acesteia, Ministerul Economiei, prin intermediul Organizaţiei de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), va oferi granturi companiilor care activează în domeniul inovațiilor digitale, transmite MOLDPRES.

Obiectivul programului constă în acordarea finanțării nerambursabile sub formă de granturi ÎMM-urilor pe componentele de inovare digitală, tehnologie verde și producție sustenabilă în următoarele domenii: tehnologia informației și comunicațiilor, media digitală, fabricație, agricultură, educație, sănătate, servicii financiare, industrii creative, e-Comerț, reciclare. 

Startup-urile tehnologice vor beneficia de finanțare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80% din costurile legate de dezvoltarea și promovarea produselor și/sau serviciilor, dar nu mai mult de 500.000 lei. 

Programul a fost elaborat în cadrul Acordului de parteneriat cu proiectul „Tehnologiile viitorului”, susținut de Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite ale Americii și va fi finanțat atât din alocările bugetare, cât și din surse externe ale partenerilor de dezvoltare.

Sursă: monitorul.gov.md

img22003121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!