ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:01 | 25.04.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. În perioada 18 - 24 aprilie 2022, la "frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 125 de evenimente cu documentarea a 161 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 63 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- 57 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 21 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

- patru cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 47 de procese verbale și 51 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 60 600 lei și încasarea amenzilor de 28 500 lei.

În decursul săptămânii precedente 167 de cetăţeni străini, dar și 109 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Au fost declanșate 237 de consemne, dintre care 27 de consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 210 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 255 177 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 72 198 traversări.

Cea mai "activă" frontieră a fost cea cu România - 67% din totalul de traversări, iar 23% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 10% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Sculeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF comun Palanca.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 1 122 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Informați-Vă doar din surse oficiale!

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!