ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de un dramaturg polonez va fi jucat la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

14:23 | 03.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat miercuri, 4 mai, la ora 18.30, spectacolul ”În largul mării”, de dramaturgul polonez Slawomir Mrożek, în regia lui Petru Hadârcă, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul, montat de Teatrul „Mihai Eminescu” în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă. „Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burleşti, hiperbolizate, dar care totuşi sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Gaju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept - batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

În aceeași zi, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” își așteaptă publicul la spectacolul ”Cutia Neagră”, după un scenariu de film semnat de autorii italieni Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca, adaptare scenică – Boris Cremene. Potrivit organizatorilor, „Cutia Neagră” este un spectacol autentic despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane, care provoacă discuții controversate, demască spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. 

Vineri, 6 mai, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul ”12 scaune” de Ilf și Petrov, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”O poveste foarte simplă” de Maria Lado în regia Raisei Kirilova și la 19.00, la Teatrul ”De pe  strada Trandafirilor” – spectacolul ”Vasili Tiorkin”  după poemul omonim al lui Alexandr Tvardoski în regia lui Alexandru Nasenkov.

img22003339

img22003339

img22003339

img22003339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!