ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări de lege ce vizează documentele electronice

12:14 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi în lectură finală proiectul de lege privind identificarea electronică și serviciile de încredere, care vizează crearea și dezvoltarea serviciilor electronice noi, comunică MOLDPRES.

Noua lege va reglementa domeniul de securitate a mijloacelor de identificare electronice și a serviciilor de încredere. Astfel, se propune definirea unor noțiuni noi, care nu se regăsesc în legislația națională, precum serviciu de încredere, sigiliu electronic, serviciu de distribuție electronică înregistrată, certificat pentru autentificarea unei pagini web, creator al sigiliului electronic, etc. De asemenea, este prevăzută modalitatea de acreditare și activitatea prestatorilor de servicii de încredere.

Controlul în domeniul serviciilor de încredere va fi realizat de către Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

După intrarea în vigoarea a prezentului proiect va fi abrogată Legea privind semnătura electronică și documentul electronic.

Foto: Parlament

img22003749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!