ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii au instruit mai multe persoane cum să acorde primul ajutor în situații excepționale

11:58 | 20.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În perioada 19-20 mai, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI /IGSU/ a desfășurat primul curs pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru populația civilă. În cadrul cursului au fost instruiți 20 de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, aceștia au fost învățați cu să acționeze în situații de urgențe cardiovasculare, traumatologice, neurologice și pediatrice şi cum să aplice măsurile primare de stabilizare a victimei.

Specialiștii IGSU au organizat lecții teoretice și practice cu utilizarea inventarului specializat. Participanții au învățat principiile de examinare a victimei, evaluarea gravității stării acesteia, tehnicile de prim ajutor, utilizarea mijloacelor speciale și a medicamentelor corespunzătoare. Totodată, formatorii din cadrul IGSU au demonstrat și au explicat cursanților principiile și metodele de reanimare.

Cursul pilot organizat de IGSU destinat populației civile are drept scop pregătirea cetățenilor pentru acordarea primului ajutor urgent sinistraților în urma situațiilor excepționale, înaintea intervenției serviciilor specializate de urgență.

Foto: IGSU

img22003787

img22003787

img22003787

img22003787

img22003787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!