ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii

16:32 | 21.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul discuției au fost abordate subiecte referitoare la evoluțiile de securitate din țară și din regiune, impactul economic major al războiului din Ucraina pentru R. Moldova și relațiile bilaterale moldo-americane, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului a mulțumit Statelor Unite pentru relația strânsă de colaborare dintre țările noastre, pentru proiectele de modernizare a Republicii Moldova realizate cu sprijin american și pentru susținerea proceselor democratice. La fel, Președintele a mulțumit pentru sprijinul suplimentar anunțat de SUA în contextul războiului din Ucraina, deja recepționat la Chișinău. Membrii Congresului SUA și-au exprimat aprecierea pentru reacția autorităților și pentru implicarea cetățenilor moldoveni în criza refugiaților din Ucraina. Ei au dat asigurări că SUA vor fi alături de Moldova în atenuarea consecințelor războiului, în recuperarea economică și în asigurarea securității energetice. Ei au salutat reformele pornite de echipa de guvernare și au subliniat, în context, importanța curățării justiției și a luptei împotriva corupției.

Președintele Maia Sandu a menționat că, în pofida greutăților prin care trece țara, reformele rămân o prioritate, în special în contextul parcursului nostru european. Ea a spus că își dorește să intensifice cooperarea bilaterală dintre Moldova și SUA, inclusiv prin dezvoltarea relațiilor comerciale, și că mizează pe sprijinul Statelor Unite pentru modernizarea țării, în lupta cu corupția și consolidarea democrației.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!