ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră a beneficiat de echipamente moderne de control la frontieră

13:41 | 26.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Poliția de Frontieră a beneficiat astăzi de echipamente moderne de control la frontieră. Donația are drept scop fortificarea capacităților de a răspunde la provocările atestate la frontiera de stat, transmite MOLDPRES.

Astfel, Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație, cu suportul financiar al Guvernului SUA, a donat Poliției de Frontieră un lot de 21 de cititoare mobile de documente. Echipamentul vine să asigure implementarea conceptului punctelor mobile de control la traversarea frontierei de stat. Acest echipament va spori capacitățile și flexibilitatea Poliției de Frontieră în gestionarea mai eficientă a unor potențiale influxuri de refugiați.

De asemenea, Marea Britanie a transmis Poliției de Frontieră patru scanere X-ray portabile care vor înlesni capacitățile în depistarea armamentului, munițiilor, drogurilor și altor obiecte de contrabandă. 

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a primit în vizită în Punctul de Trecere a Frontierei Palanca pe directorul Programului Statelor Unite pentru admiterea refugiaților Bartlett E. Lawrence și pe șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație, Lars Lonnback, precum și pe Ministrul pentru Refugiați al Marii Britanii, E.S. Richard Harrington.

În cadrul întrunirii, șeful Poliției de Frontieră a informat partenerii de dezvoltare despre situația curentă la frontiera de stat, acțiunile întreprinse în contextul gestionării crizei refugiaților ca urmare a războiului din Ucraina, dar și măsurile de contingență pregătite pentru gestionarea unui potențial flux mărit de refugiați.

Foto: Poliția de Frontieră

img22003959

img22003959

img22003959

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!