ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației de la Chișinău a avut o întrevedere cu parlamentari cehi

18:54 | 26.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Agenda vizitei vicepremierului Nicu Popescu la Praga a inclus o întrevedere cu o delegație de parlamentari cehi condusă de senatorul Pavel Fischer, președintele Comisiei afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Jan Sobotka, vicepreședintele Comisiei afaceri externe, apărare și securitate a Senatului, David Smoljak, președintele Comisiei pentru afaceri europene, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, în cadrul discuțiilor, oficialul moldovean a salutat consolidarea dialogului interparlamentar moldo-ceh, intensificarea cooperării sectoriale între cele două țări precum și asistența cehă pentru dezvoltare.

Întrevederea a prilejuit discuții cu referire la situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, la impactul socio-economic asupra țării noastre precum și la asistența umanitară oferită Republicii Moldova de către autoritățile cehe în vederea gestionării crizei umanitare.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii referitor la prioritățile Președinției Cehe a Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a acestui an, ministrul Nicu Popescu subliniind faptul că obiectivul nostru este procesul de modernizare a țării, programul de reforme și agenda europeană, în context solicitând susținerea Cehiei pentru procesul de integrare europeană a țării noastre.

„Obținerea statutului de țară candidată la UE este o direcție strategică pentru independența noastră, pentru dezvoltare pașnică și recuperarea socio-economică. Parlamentarii cehi și-au exprimat susținerea pentru parcursul nostru european”, a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Foto: MAEIE

img22003979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!