ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgaria a fost exceptată de la embargoul UE asupra petrolului rusesc

15:02 | 31.05.2022 Categorie: Externe

Bruxelles, 31 mai. /MOLDPRES/. Embargoul Uniunii Europene asupra petrolului rusesc nu se va referi la Bulgaria până la sfârșitul anului 2024, a declarat marți, 31 mai, premierul bulgar Kiril Petkov reporterilor la Bruxelles, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Detaliile despre decizia luată de liderii europeni vor fi dezvăluite în câteva zile, a spus Petkov, când a sosit pentru a doua zi a reuniunii extraordinare a Consiliului European privind Ucraina.

Premierul bulgar a menționat că scutirea va oferi Bulgariei timp să-și adapteze rafinăriile la procesarea altor tipuri de petrol.

Petkov a mai spus că este „bucuros” că a șasea rundă de sancțiuni împotriva Rusiei „va trece” și că „fluxurile financiare ale Rusiei se vor opri”.

Uniunea  Europeană a decis luni să interzică majoritatea importurilor de petrol din Rusia, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei.

Foto: digi24.ro

img22004074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!