ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandru Musteața a fost numit în funcția de director al SIS

15:38 | 02.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul l-a numit în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate pe Alexandru Musteața. Proiectul de hotărâre a fost susținut în ședința de astăzi, cu voturile a 54 de deputați, transmite MOLDPRES.

Tot astăzi, Alexandru Musteața a depus jurământul în fața corpului de deputați. Noul director a fost numit pentru un mandat de cinci ani.

Alexandru Musteața este specializat în domeniile securitate națională, studii europene și științe politice. A făcut studii în Republica Moldova, Letonia și Belgia. Anterior a activat în sectorul neguvernamental, iar până la numirea în funcția de director SIS a fost membru al Comisiei Electorale Centrale și consilier principal de stat în domeniul combaterii corupției în cabinetul Prim-ministrului.

Foto: Parlament

img22004149

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!