ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 400 de cazuri de infecții enterovirale au fost înregistrate în capitală

11:10 | 06.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Peste 400 de cazuri de infecții enterovirale au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, în ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Sursa citată a menționat că aceste maladii infecțioase sunt caracteristice pentru perioada de vară. „Este vorba de infecții enterovirale, toxiinfecții alimentare și salmoneloze. Conform statisticii, 80% din cazuri sunt înregistrate în rândul copiilor. De aceea, avertizăm părinții și prestatorii serviciilor alimentare să fie prudenți și să respecte măsurile profilactice”, a spus Boris Gîlca.

Infecțiile enterovirale întrunesc un grup de boli infecțioase acute, ale căror agenți cauzali sunt virusurile. Contaminarea poate avea loc prin aer sau pe cale orală, prin apă, alimente sau mâini murdare. Simptomele infecțiilor sunt: diareea, vărsăturile, crampele abdominale, febra, durerile de cap, starea letargică și apatică. Cel mai des, acestea afectează copiii de până la 6 ani, în perioada primăvară – toamnă.

Foto simbol

 

img22004211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!