ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coaliția lui Macron aproape de câștigarea alegerilor parlamentare din Franța

08:24 | 13.06.2022 Categorie: Externe

Paris, 13 iun. /MOLDPRES/. Sondajele cu referire la scrutinul parlamentar din  Franța demonstrau un ușor avans pentru coaliţia preşedintelui francez Emmanuel Macron. Această forță politică părea bine plasată pentru a rămâne prima în Adunarea naţională (camera inferioară a parlamentului). Tendința a fost confirmată  de primele proiecţii ale rezultatelor votului din primul tur al alegerilor legislative desfăşurat duminică, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Echipa lui Macron ar urma să-şi adjudece între 275 şi 310 locuri din totalul de 577, conform unui sondaj Ifop-Fiducial, şi între 255 şi 295, conform unui sondaj Ipsos. Majoritatea absolută înseamnă 289 de mandate.

Coaliţia preşedintelui centrist, recent reales, se află umăr la umăr cu coaliţia stângii, conform aceloraşi estimări. În următoarele 24 de ore va fi anunțat rezultatul oficial al scrutinului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!