ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Făleşti a fost finalizat un proiect susţinut de Uniunea Europeană

08:53 | 14.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a transmis ieri Primăriei orașului Fălești setul de documente vizând costul investițional al bunurilor și serviciilor achiziționate din sursele Uniunii Europene în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești, implementat de Agenție în perioada 2020-2022, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc în incinta ADR Nord, iar actele au fost semnate de către directorul Agenţiei, Maria Prisacari, și primarul orașului Fălești, Alexandr Severin.

Valoarea totală a proiectului constituie 35,88 mln lei (circa 1,8 mln de euro), dintre care 32,57 mln lei –acordați de UE, și 3,31 mln lei – contribuție locală.

„Astfel, în urma realizării proiectului, aproape 17 mii de locuitori ai orașului Fălești beneficiază în prezent de servicii modernizate de alimentare cu apă potabilă”, indică ADR Nord.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” a fost finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Nord

img22004440

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!