ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile moldovenești atestă o scădere a timpului de așteptare la traversarea frontierei moldo-române

11:53 | 14.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Autoritățile moldovenești atestă o scădere a timpului de așteptare la traversarea frontierei moldo-române. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat astăzi că fluidizarea traficului se datorează creșterii ritmul de procesare a controlului tirurilor cu marfă, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAI, șirul de așteptare la punctul de frontieră Leușeni-Albița are o lungime de aproape 2 km. Astăzi dimineață, la ora 5:00, erau înregistrate 126 de camioane cu marfă și alimente care așteptau să fie supuse controalelor la frontieră.

Luni, a fost atins recordul cu privire la numărul tirurilor, care au trecut frontiera prin punctul Leușeni-Albița. Este vorba de 437 de autocamioane, față de 320 în ziua precedentă. În total, în punctele de frontieră cu România, au traversat frontiera 852 de autocamioane (Cahul - 89 tiruri, Costești - 53, Giurgiulești-Galați - 170, Lipcani-Rădăuți - 3, Sculeni - 100 tiruri). Totodată, prin sectorul moldo-ucrainean, au intrat în Republica Moldova 478 de tiruri, un flux ușor crescut față de zilele precedente.

De asemenea, începând de astăzi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va pune în aplicare măsuri de protecție pentru șoferii aflați în cozile de așteptare pentru trecerea frontierei de stat cu România. Astfel, salvatorii vor instala insule de suport dotate cu bloc sanitar, apa potabilă și bloc medical. IGSU intenționează să amplaseze și un spațiu pentru gătit și servit masa.

Totodată, în această săptămână, autoritățile moldovenești continuă discuțiile cu partea romană pentru operaționalizarea efectivă a controlului echipelor mixte în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

img22004448

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!