ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt persoane, printre care trei cetățeni ai Ucrainei, au fost reținute pentru contrabandă cu droguri

14:21 | 14.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Opt persoane, printre care trei cetățeni ai Ucrainei, au fost reținute pentru introducerea în R. Moldova a peste 10 kg de droguri, în valoare de circa 3 mln lei (150 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, suspecții au fost documentați începând cu luna aprilie curent. La sfârșitul lunii mai, o femeie, originară din Ucraina, a fost depistată la punctul de trecere a frontierei din Palanca în timp de transporta camuflat circa 1,4 kg de droguri de tip PVP. În timpul perchezițiilor efectuate pe acest caz, oamenii legii au depistat la membrii grupului și alte droguri și psihotrope, precum și accesorii pentru comercializarea lor.

Cetățenii moldoveni aveau rol de ambalatori și depozitari de droguri, iar unul din aceștia era responsabil de vânzarea substanțelor prin intermediul magazinelor de pe internet. Alți doi membri din Ucraina au fost reținuți în flagrant, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, de unde cumpărătorii urmau să le preia.

În prezent, persoanele sunt cercetate în stare de arest.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!