ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a efectuat o vizită în raionul Florești

08:54 | 15.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, au efectuat marți o vizită de lucru în satele Sănătăuca și Năpadova, raionul Florești, în cadrul cărora au fost abordate subiecte de actualitate cu reprezentanții administrației publice locale, subdiviziunilor desconcentrate în teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Agenției Servicii Publice, cadrele didactice, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Subiectul de importanță stringentă abordat în cadrul ambelor primării ține de necesitatea reparației drumului de acces Cuhureștii de Jos – Sănătăuca – Năpadova, care pentru moment se află într-o stare deplorabilă și fără asfalt.

Printre subiecte au figurat necesitatea de sporire a atractivității localităților în rândul locuitorilor din sate și imediata apropiere, prin îmbunătățirea nivelului de acordare a asistenței medicale, crearea/renovarea locurilor pentru divertisment/turism, fortificarea instituțiilor educaționale, necesitatea procurării unei ambulanțe adaptate la caracteristicile drumurilor din localitate, precum și proiecte implementate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării ș.a.

În context, vicepremierul Oleg Serebrian a vizitat și s-a documentat cu activitatea mai multor instituții amplasate în satele Sănătăuca și Năpadova: centre de sănătate publică, instituții de învățământ, Postul Salvatorilor și Pompierilor, și altele, fiind apreciate atât eforturile instituțiilor, cât și necesitățile reale și dificultățile cu care se confruntă.

Reprezentanții Biroului au convenit cu administrația publică locală și reprezentanții instituțiilor teritoriale în a păstra dialogul și în continuare, pentru a contribui la eficientizarea prestării unor servicii publice calitative cetățenilor.

În perioada anilor 2018 – 2021, grădinița-creșă „Albinuța”, Postul de Salvatori și Pompieri, primăria, Centrul de Sănătate, toate situate în satul Sănătăuca, au beneficiat de alocații bugetare pentru activitățile de reintegrare a țării în sumă de peste 2 milioane de lei, precum și au fost finanțate prin intermediul programelor Uniunii Europene pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, implementate de UNDP Moldova.

Foto: Biroul de reintegrare

img22004471

img22004471

img22004471

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!