ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei a îndemnat cetățenii să utilizeze rațional resursele de apă în perioada caniculară

16:24 | 15.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău face apel către cetățenii urbei să utilizeze rațional resursele de apă, în contextul lipsei de precipitații şi a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, care au dus la creșterea consumului, transmite MOLDPRES.

Astfel, Societatea pe Acțiuni „Apă - Canal Chişinău" face apel către utilizatori să folosească apa numai pentru consum menajer şi nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor şi a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece din motive tehnice furnizorul nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat, fapt ce diminuează eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal.

Potrivit „Apă - Canal Chişinău", angajații instituției sunt permanent la datorie pentru a asigura furnizarea apei potabile 24/24 de ore, aceștia inspectează cu regularitate instalațiile și rețelele din gestiune pentru a preveni avariile, însă contează și atitudinea rațională a cetățenilor în utilizarea apei.

Foto simbol

img22004497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!