ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a „pierdut din punct de vedere strategic” războiul, afirmă șeful armatelor strategice britanice

09:58 | 17.06.2022 Categorie: Externe

Londra, 17 iun. /MOLDPRES/. Rusia a „pierdut deja din punct de vedere strategic” războiul din Ucraina și acum este o „putere mai diminuată”, consideră șeful armatelor strategice britanice Sir Tony Radakin, transmite MOLDPRES cu referire la G4Media.

Amiralul Radakin a declarat că Rusia a suferit pierderi grele, a rămas fără trupe și rachete avansate și că nu va putea niciodată să preia controlul asupra întregii Ucraine.

„Aceasta este o greșeală îngrozitoare. Rusia nu va prelua niciodată controlul asupra Ucrainei”, a declarat Tony Radakin vineri pentru o publicație britanică.

Un specialist militar cu renume mondial, Radakin a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a pierdut 25% din puterea terestră a Rusiei pentru câștiguri „minuscule” și că Rusia va deveni o „putere mai diminuată”, în timp ce va întări NATO.

„Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic. NATO este mai puternică, Finlanda și Suedia caută să se alăture”, a spus el.

„Mașinăria rusă macină și câștigă câțiva – doi, trei, cinci – kilometri în fiecare zi. Moscova are vulnerabilități pentru că rămâne fără oameni, rămâne fără rachete hi-tech. Kremlinul a folosit aproximativ 25% din puterea armatei sale pentru a câștiga o suprafață infimă de teritoriu și 50.000 de oameni fie morți, fie răniți. Rusia eșuează”, a declarat Radakin.

Foto: telegraph.co.uk

img22004558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!