ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea Guvernului și Parlamentului s-a arătat determinată în realizarea condițiilor înaintate de Comisia Europeană

15:08 | 17.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Conducerea Guvernului și Parlamentului s-a arătat determinată în procesul de avansare în realizarea reformelor din domeniile-cheie precum: justiția, combaterea corupției și administrația publică. Declarațiile au fost făcute după ce Comisia Europeană a venit astăzi cu recomandarea de a oferi Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Șefa Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, a subliniat că Republica Moldova este cu un pas mai aproape de realizarea proiectului de țară a acestei generații - aderarea la familia Uniunii Europene. „Cetățenii noștri merită să trăiască într-o țară unde drepturile omului și supremația legii sunt valori fundamentale. Privim cu încredere și optimism spre ziua de mâine și suntem gata să muncim pentru a ne ridica la standardele țărilor europene. De acum înainte ne așteaptă un proces complex și îndelungat, dar care va fi orientat spre un obiectiv clar – obținerea statutului de membru al UE. Avem toată determinarea pentru a avansa pe această cale în beneficiul cetățenilor noștri”, a spus premierul.

La rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a salutat recomandarea Comisiei Europene de a oferi Republicii Moldova statutul de țară candidată a Uniunii Europene. „Suntem conștienți că avem încă multe de făcut, dar  suntem determinați”, a menționat speakerul.

Colegiul Comisiei Europene a adoptat astăzi opiniile pe marginea cererilor Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei de a deveni state membre ale Uniunii Europene. Consiliul European urmează să se reunească la data de 23-24 iunie și să adopte o decizie privind statutul celor trei țări.

img22004573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!