ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar va fi simplificată

14:37 | 22.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar va fi simplificată. Un proiect de lege în acest a fost avizat astăzi de Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede modificarea Legii cu privire la medicamentele de uz veterinar în scopul simplificării procedurii de înregistrare a acestor medicamente fără afectarea cerințelor minime de calitate și siguranță. O altă prevedere se referă la condițiile legale de funcționare a activităților economice de fabricație, de distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar,  precum și la obligațiile și împuternicirile Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în aceste domenii.

Printre prevederile proiectului se regăsește și prohibiția comerțului electronic al medicamentelor de uz veterinar pentru care este necesară prescripția veterinară.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!