ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru bărbați vor ajunge pe banca acuzaților după ce au jefuit o ucraineancă

10:34 | 24.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a trimis în judecată patru bărbați, care în martie curent au comis un atac tâlhăresc asupra unui cetățean din Ucraina, pe care l-au lăsat fără geanta în care erau peste opt milioane de lei (circa 395 de mii de euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, infracțiunea s-a produs în luna martie, aproape de miezul nopții, la intersecția șoselei magistrale cu drumul de acces spre Căpriana, Strășeni. Unul din bărbați a avut rol de organizator și i-a informat din timp pe ceilalți trei despre faptul că va transporta o ucraineancă din Chișinău spre Leușeni și că aceasta va avea cu ea o sumă impunătoare de bani. Bărbatul le-a dat celor trei indicație ca la ora convenită să-l aștepte la locul cu pricina și să comită atacul tâlhăresc, atunci când va opri mașina și le va semnaliza intermitent din faruri.

Inculpații au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, iar doi dintre aceștia au antecedente penale. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă închisoare pentru un termen de la 12 la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!