ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polița RCA va putea fi perfectată și procurată online

14:30 | 07.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Asigurarea auto obligatorie (RCA) va putea fi perfectată și procurată online, potrivit unor modificări legislative adoptate astăzi, în lectură finală, de către Parlament, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, modificările au drept obiectiv digitalizarea procesului de emitere a RCA. Astfel, implementarea inovațiilor digitale în asigurări va duce la dezvoltarea canalelor on-line de distribuție a serviciilor de asigurare și la reducerea costurilor administrative de contractare a polițelor de asigurare obligatorie RCA.

Proiectul de lege mai prevede eliminarea obligativității de a purta fizic certificatul de înmatriculare, dar și anularea amenzii pentru nedeținerea acestuia în format fizic.

Legea va intra în vigoare din data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto simbol

img22005073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!