ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a salutat crearea unui HUB de sprijin al UE pentru securitate internă și management al frontierelor R. Moldova

20:53 | 11.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat semnarea Acordului de creare a unui Centru pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE la Chișinău, și a menționat că acesta va aduce mai multă stabilitate și securitate în țară și în regiune, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Statutul de țară candidată la Uniunea Europeană dă primele roade”, a punctat șefa statului în mesajul său referitor la faptul că astăzi, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne al UE (JAI) de la Praga, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, și Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, au semnat Acordul de înființare a Centrului JAI la Chișinău. „Este pentru prima data când țara noastră participă la Consiliul JAI și tot pentru prima dată Uniunea Europeană deschide, în afara granițelor sale, un HUB de sprijin pentru securitate internă și management al frontierelor - în Republica Moldova”, a notat Președinta Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, crearea Centrului JAI este o veste îmbucurătoare, pentru că aceasta înseamnă mai multă siguranță și mai multă stabilitate pentru noi și pentru țările vecine, dar și mai multă protecție în fața amenințărilor aduse de războiul din Ucraina. „Contribuim, astfel, la consolidarea și la extinderea spațiului european de securitate, care de acum încolo va cuprinde și țara noastră”, a remarcat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat, totodată, că decizia de astăzi este o dovadă a încrederii partenerilor europeni față de Moldova și încă un pas concret spre integrarea europeană a țării. „Urmează alte discuții și alte decizii, pe alte sectoare, care vor întări și mai mult parcursul nostru european”, a spus Președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22005146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!