ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost redus numărul de autorizaţii emise companiei aeriene Fly One

13:22 | 12.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a emis un act administrativ, prin care a fost redus numărul de autorizații emise companiei aeriene Fly One, a anunţat astăzi vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

“Astfel, 23 din 38 de autorizații au fost suspendate până la remedierea situației. Aceste intervenții nu vor afecta pasagerii, compania aeriană urmând să-și onoreze obligațiile de transportare a pasagerilor, conform biletelor comercializate”, a declarat Andrei Spînu.

Potrivit oficialului, suplimentar, AAC a fost solicitată să pregătească modificări la actele normative “care să crească contravențiile și să avem norme clare pentru suspendarea/retragerea autorizațiilor pentru curse regulate/neregulate în cazul unor abateri ce aduc atingere drepturilor consumatorilor. Urmează să verificăm activitatea tuturor companiilor aeriene și vom lua decizii similare în caz de necesitate”.

Decizia autorităţilor a fost luată după ce în ultima perioadă au fost făcute publice mai multe plângeri ale pasagerilor care au avut de suferit în urma suspendării şi anulării zborurilor operate de navele companiei amintite.

Foto simbol

img22005166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!