ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii din raioane pot prescrie investigații de înaltă performanță pacienților oncologici depistați primar

12:27 | 19.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Începând cu luna iulie curent, medicii oncologi din raioanele țării pot prescrie investigații de înaltă performanță pentru pacienții oncologici depistați primar, transmite MOLDPRES.

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), în comun cu Institutul Oncologic, au extins dreptul de prescriere la servicii de înaltă performanță și medicilor oncologi/responsabili pentru oncologie din Secțiile consultative ale spitalelor raionale, cu scopul de a spori accesul și a micșora timpul de așteptare la prima tomografie.

Anterior, biletul de trimitere pentru efectuarea acestor investigații era eliberat doar de către medicii specialiști de profil de la Centrul consultativ diagnostic al Institutului Oncologic.

Totodată, timpul de așteptare a acestor pacienți la investigații s-a redus pe parcursul lunii iunie de la 45 la 5 zile. Acest fapt a devenit posibil după ce CNAM a semnat acorduri cu mai mulți prestatori de servicii medicale de înaltă performanță pentru 2000 de investigații, în valoare totală de aproximativ 4,8 milioane de lei (circa 240 de mii de euro). 

Foto simbol

img22005361

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!