ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu i-a primit în vizită pe trei foști președinți ai Republicii Moldova

15:41 | 27.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu i-a primit astăzi în vizită, la Președinție, pe foștii președinți ai Republicii Moldova, Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„M-am bucurat să-i primesc în vizită, la Președinție, pe foștii președinți ai Republicii Moldova, domnii Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti, care și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al țării noastre. Am făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățământului superior și a sectorului de cercetare”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, discuțiile au vizat și alte subiecte importante pentru țară. „Am discutat despre provocările cu care ne confruntăm, în agricultură, în sectorul energetic, precum și despre provocările cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Am vorbit și despre soluțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru a susține cetățenii și producătorii locali, în această perioadă grea”, a menționat președintele.

„Moldova a trecut prin mai multe perioade dificile, de-a lungul istoriei sale, iar fiecare criză ne-a oferit lecții importante și ne-a mișcat înainte. În pofida crizelor prin care trece acum Republica Moldova, țara poate ieși cu bine din ele dacă vom pune în valoare și vom susține cel mai prețios lucru pe care îl avem - oamenii. Iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană ne oferă certitudinea că nu suntem singuri în fața năpastei”, a mai spus șefa statului la întrevederea cu cei trei foști președinți ai țării.

Foto: Președinție

img22005608

img22005608

img22005608

img22005608

img22005608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!