ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de urgență în Republica Moldova a fost extinsă cu încă 60 de zile

18:37 | 28.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Starea de urgență în Republica Moldova a fost extinsă cu încă 60 de zile, începând cu 8 august curent. Decizia a fost adoptată astăzi de Parlament, cu votul a 52 de deputați, transmite MOLDPRES.

Solicitarea de prelungire a stării de urgență a fost prezentată în plen de prim-ministrul Natalia Gavrilița. „Necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin oferirea posibilității de intervenție promptă a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării, în contextul în care războiul din Ucraina afectează în continuare conexiunile comerciale, lanțurile logistice, inclusiv de produse alimentare și aprovizionare cu produse petroliere”, a menționat Natalia Gavrilița.

Astfel, pe durata stării de urgență, CSE va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Opoziția parlamentară a boicotat proiectul și a părăsit sala plenului.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie curent, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.

Foto: Parlament

img22005662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!