ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul șef al Procuraturii Anticorupție a fost prezentat colectivului

10:29 | 01.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Noul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, care de astăzi își începe activitatea, a fost prezentat colectivului. La eveniment au fost prezenți președintele țării Maia Sandu și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministrului Justiției, procesul de selectare a procurorului șef al Procuraturii Anticorupție a fost unul complex și realizat după reguli noi, convenite cu mai mulți parteneri de dezvoltare. “Apreciez faptul că doamna Drăgălin a lăsat o carieră de succes în Statele Unite ale Americii și a decis să pună umărul la dezvoltarea Republicii Moldova prin implicarea plenară în lupta împotriva corupției. Dacă vom combate corupția în mod eficient, atunci vor fi create și premisele pentru o dezvoltare durabilă. Mi-am exprimat încrederea că experiența de lucru în calitate de procuror federal din SUA o va ajuta să atingă obiectivele propuse. O reformă structurală serioasă va face ca Procuratura Anticorupție să devină o instituție puternică și rezistentă în timp, indiferent de schimbările politice sau guvernamentale din țară”, a opinat Litvinenco.

Veronica Drăgălin a câștigat concursul pentru funcția de șef a Procuraturii Anticorupție pe 7 iunie. Aceasta a activat timp de cinci ani și jumătate în calitate de procuror în SUA și este doctor în drept.

Foto: facebook.com

img22005753

img22005753

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!